Coaste de porc marinate cu V6BBQ și afumate la grătar


Ingrediente:
• 2 kg coaste de porc
• 2 plicuri Rub V6BBQ cu Zmeură&Muștar
PREPARARE
Este important să îndepărtăm pielița de pe partea cu oasele. Vedeți video pentru o metodă simplă de îndepărtare.

Presărăm întreg conținutul plicurilor de RUB V6BBQ peste coaste și masăm bine carnea.
Pentru un rezultat perfect, împachetăm carnea cât mai strâns în folie alimentară și o lăsăm în frigider între 2 și 12 ore. Preferabil, este să stea la marinat peste noapte.

Cu cât timpul de marinare este mai lung, cu atât aromele vor fi mai puternice și gustul mai intens.

Cu RUB V6BBQ, marinarea este uscată și nu trebuie să adăugați ulei, vin sau alte lichide.
Este nevoie de un grătar cu capac. Pregătim jarul. Punem cărbunii doar într-o parte a grătarului. Peste aceștia se pun chipsuri de lemn pentru afumare, înmuiate în prealabil în apă.
Așezăm coastele pe un suport special, în partea opusă cărbunilor. Suportul are rolul de a feri coastele de căldura puternică, directă și le dă posibilitatea să se coacă încet. Pentru că sunt așezate oblic, grăsimea nu curge direct, ci se prelinge pe toată suprafața coastelor, dându-le savoare. De asemenea, nu le lasă sub nicio formă să se ardă.

În lipsa suportului, coastele se așază cu oasele în jos pe grătar. Oasele expuse spre jar vor feri carnea de căldura puternică și aceasta nu se va usca, rămânând suculentă.

Închidem capacul și le lăsăm pe grătar circa 1 oră și jumătate, la 180°C. Coastele sunt gata atunci când carnea se retrage pe oase aproximativ 1/2- 1 cm. La final, în ultima jumătate de oră, le puteți întoarce cu carnea spre cărbuni sau chiar le puteți așeza puțin direct pe grill pentru a obține o crustă crocantă.